KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Örülök a kérdésének, mert legalább módomban áll tájékoztatni a közvéleményt ennek az új minisztériumnak a felállításáról.
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy két szék között nem esik a pad alá az információs társadalom, az informatika és a hírközlés ügye, hiszen a kormány éppen azért hozta létre a magyar parlamentarizmus időszakában először ezt az önálló minisztériumot, hogy ennek valóban kitüntetett feladata és felelőse legyen. Két hete lépett hatályba az a törvény, amely létrehozta ezt a minisztériumot. Szeretnék tájékoztatást adni arról, hogy mi történt azóta.
Kijelölésre került, hogy a minisztérium a Dob utcában, a volt Közlekedési és Vízügyi Minisztérium helyén lesz. Fokozatosan foglaljuk el az épületet úgy, ahogy abból a közlekedési és a vízügyi szakemberek kiköltöznek azokhoz a minisztériumokhoz, ahová a törvény rendelte, tehát a Gazdasági Minisztériumhoz, illetve a Környezetvédelmi Minisztériumhoz.
Döntés született az IKB-ban, a korábbi kormánybiztosságon dolgozók vonatkozásában is. Ön azt említette, hogy rajtam és az államtitkáromon kívül nem dolgozik más az épületben. Szeretném megnyugtatni, hogy a feladattal arányosan és a feladatokra tekintettel, az ügyrendet is figyelembe véve mintegy 54 személyt vettem át eddig az IKB-ból a minisztérium állományába. Úgy gondolom, hogy a szakembereket meg kell tartanunk, és meg is fogom tartani.
A felmentésekről annyit, hogy eddig összesen egyetlenegy embert mentettünk fel, és azt sem én, hanem a kormány, hiszen a kormány pénteken döntött arról, hogy megszűnik a kormánybiztosság intézménye és ilyen értelemben a kormánybiztos személye.
Bízom benne, hogy a költségvetési tárgyalás - hiszen annak az első anyagát a kormányhoz már benyújtottam - a fedezetet is biztosítani fogja arra, hogy ez valóban jól működő, jó kézben lévő minisztérium legyen.
Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me