SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az önálló Informatikai és Hírközlési Minisztérium felállításának híre azt az üzenetet hordozta a széles közvélemény felé, hogy az alakuló kormány az információs társadalom kiépítésének különös jelentőséget tulajdonít, és szeretne továbblépni intézményes formában is ezen az úton. Az időközben a Miniszterelnöki Hivatal és az ön minisztériuma közötti feladatmegosztásról világot látott hírek azonban óvatosságra intették a korábban lelkendezőket.
Azt mondom, hogy az ön minisztériuma - a hírek szerint úgy tűnik, ez mindösszesen miniszteri szék és cégtábla - üres kulissza. Az informatikai kormánybiztosságon dolgozó több mint nyolcvan munkatárs továbbra is a Miniszterelnöki Hivatal állományába tartozik, miközben ön az új minisztérium felállításával csak feladatokat kapott, de ehhez szükséges szakembereket, eszközöket nem.
Az újonnan felállítandó informatikai és távközlési minisztériumban a kinevezett államtitkárokon és önön kívül nem dolgozik senki, miközben a megszüntetett MEH informatikai kormánybiztosságon ön embereket mentett fel. Az IKB alkalmazottaira, a megváltozott feladatokra tekintettel a MEH-ben nem számítanak, az Informatikai Minisztériumban pedig új alapokról kívánnak építkezni. Az informatikai kormánybiztosság költségvetési előirányzatai a MEH-ben maradnak.
Tisztelt Miniszter Úr! Nem tart-e ön attól, hogy az információs társadalom ügye az ön minisztériumához hasonlóan két szék között a földre huppan? Mit vesz majd át az IKB-tól, illetve az IKB-ból? Mennyiben jogfolytonos az ön minisztériuma az IKB-val? Számít-e, s ha igen, milyen mértékben az eddigi köztisztviselői karra? Ki mentette fel a főcsoportfőnököket? Milyen eredményeket lát az előző két évben, és mit kíván folytatni a konkrét programok szintjén az IKB szabályozási és információs társadalommal összefüggő projektjeiből?
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me