DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Képviselőtársam több kérdést is felvetett, hadd válaszoljak ezekre sorjában.
Először is a gyógyszerártárgyalások befejeződtek, sajnos egy hónappal később, az elmúlt hét péntekén. Ezért a kormánynak még teljes körű áttekintést, jelentést a gyógyszerártárgyalásokról az elmúlt hét péntekére nem készíthettünk, ez a heti kormányülésre fog elkészülni.
(12.10)
Két típusú probléma van, az egyikre minden bizonnyal előre meg tudom mondani a választ. A jelenlegi költségvetésben szereplő 153 milliárd forintos tételt a kormány ki fogja egészíteni, minden bizonnyal a költségvetési törvény módosításakor, tehát az ez évi, jelenleg érvényben lévő támogatási kulcsok alapján kifizetődő támogatásra a fedezetet biztosítani fogjuk.
Egy másik, biztosan kijelenthető válaszom is van: meg fogjuk oldani, hogy bármi legyen is a kormány döntése a gyógyszerártárgyalások következtében, július 1-jén a támogatotti körben a lakosság gyógyszerterhe nem fog növekedni. Megoldást keresünk arra, hogy a támogatotti körben ebben az évben se kerüljön sor lakossági tehernövekedésre.
Az utolsó kérdés pedig az volt, hogyan tudjuk megoldani azt a problémát, hogy teljesítsük az előző kormány által három évre megkötött megállapodást, amelyik előnytelen mind a kormányzat, mind a betegek számára, ugyanakkor az az érdekünk, hogy egy tárgyalásos, megállapodásos helyzetet tartsunk fenn a gyártókkal és a forgalmazókkal. Erre a kérdésre most még nem tudok válaszolni, a kormánytól várom a felhatalmazást. Minden bizonnyal tárgyalásos keretben, megállapodás alapján fogjuk ezt a kérdést is az érintettek megelégedésére elrendezni. Szeretném azonban jelezni, hogy a törvényben szereplő 153 milliárd forinton túl jelentős többletforrásokat kell erre a célra is biztosítanunk. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me