DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy gondolom, nincs a világon olyan kormány, amelyik képes lenne ilyen módon támogatni a fiatal diplomások lakáshoz jutását vagy a fiatalok lakáshoz jutását. (Kuncze Gábor: Legalább egyet-egyet... - Derültség a kormánypárti padsorokban.) Egyet-egyet mutatóban igen, de azt hiszem, hogy ez nem egy követendő út.
Az ön kérdésének van egy általános része. Amit a kormány tervez, az a lakástámogatási rendszer kiterjesztése, kiszélesítése, olyan fiatalok, fiatal diplomások és nem diplomások számára is lehetővé téve a lakáshoz jutást, akik kisebb jövedelemmel vagy kisebb családi háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy lakáshoz jussanak.
Ami a konkrét ügyet illeti, van egy jogi eleme és van egy - mondjuk úgy - etikai része a dolognak. Budapesten és Budapest vonzáskörzetében, ha egy állami vezető nem rendelkezik megfelelő lakással, akkor egy kormányrendelet lehetővé teszi, hogy számára lakást biztosítsanak Budapesten. Megfelelő lakást. Mi a megfelelő lakás? Erről természetesen nem szólnak a szabályok. A megfelelőség kérdésében minden bizonnyal szükség van - és a jövőben ez elvárás lesz, követelmény lesz a Miniszterelnöki Hivatal részéről - egy hivatali kellő visszatartó erőre, és szükség van az állami vezető részéről egy nagyon jelentős önmérsékletre. Úgy gondolom, hogy ez a kettő a konkrét esetben, a volt sportminiszter esetében nem érvényesült, hiszen 500 ezer forintos havi bérleti díj mögött feltételezhető egy olyan lakáskörülmény, ami mondjuk, a köztársasági elnök rezidenciájának lenne esetleg elfogadható.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me