GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Tóth Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője számításaim szerint már több mint 50 napja nem érti, hogy a Defend Kft. miért vonta vissza Eörsi Mátyás képviselőtársammal szembeni keresetét. Emlékezetes, Eörsi Mátyás egy nyilatkozatában azt állította, hogy a Defendnek mintegy félmilliárd forintos köztartozása van, ezután indult a per.
A kezemben tartok egy meghívót, amely a Defend Kft. 2001. március 19-ei taggyűlésére szól. A Defend saját meghívójának első napirendi pontjában a következő költségvetési tartozások rendezése cím alatti felsorolást írja le: adótartozások összesen 344,5 millió forint; adók pótléka 1,1 millió forint; helyi adók részfizetése 4,3 millió forint; elmaradt adófizetési kötelezettségei 44 millió forint; bér utáni járulékok 70,1 millió forint, összesen 464 millió forint. Ismétlem: 464, tehát közel 500 millió forint. Közel félmilliárd forintnyi köztartozást részletez a saját taggyűlési meghívójában a Defend Kft. 2001. március 19-én.
A kérdésem ezek után az a tisztelt államtitkár úrhoz: ön érti-e azt, amit Tóth Ferenc nem ért, illetve elképzelhetőnek tartja-e, gondolt-e arra, hogy a Defend Kft. azért állt el ettől a pertől, ennek a pernek a folytatásától, mert Eörsi Mátyás képviselőtársamnak egészen egyszerűen igaza volt akkor, amikor azt állította, hogy a Defend Kft. közel félmilliárd forintos köztartozást halmozott fel? Várom válaszát.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me