DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, hogy ha visszatekintünk az elmúlt négy évre, és megnézzük, hogy az APEH-hez adóbevallást adó egyéni termelők, családi gazdálkodók milyen jövedelmi helyzetbe kerültek, akkor teljesen egyértelműen megállapíthatjuk, hogy az egyéni gazdálkodókat és a családi gazdákat önök csapták be. Ugyanis a számok azt mutatják, hogy ha minimálbérrel figyelembe vesszük az ő, illetve családtagjaiknak a munkáját, akkor az elmúlt két évben több mint tízmilliárd forint vagyont vesztettek ezek a családi gazdálkodók.
Mi, úgy gondolom, hogy nem ezt az utat akarjuk járni, tehát ha nem ezt az utat akarjuk járni, akkor a támogatásukra, a jövedelemszerzés biztonságára is más támogatási formákat kell találni. Tehát a képviselő úrnak téves az a megállapítása, hogy megszűnik vagy megfeleződik a családi gazdálkodók támogatása; ez nem fog megtörténni, csak a támogatási rendszer fog más formákat ölteni.
Mi úgy gondoljuk, hogy az ő jövedelemszerzésükben a leggyengébb láncszem a piacra jutás biztonságának a megteremtése, a piaci kiszolgáltatottságuknak a csökkentése, ezért a következő évi támogatási rendszerben az önök által nyújtott támogatás háromszorosát fogjuk a közösségi szervezeteik fejlesztésére fordítani, azért, hogy megfelelő feldolgozottságú formában, piaci ismeretekkel rendelkező szervezeteken keresztül tudják az áruikat piacra juttatni, és azért tisztességes jövedelmet szerezni.
Másrészt segíteni fogjuk a termelőalapjaiknak a megszerzését, még a mostani földárak mellett jelentős hiteleket fogunk biztosítani, hogy földet tudjanak vásárolni; a Nemzeti Földalap intézményét is ennek megfelelően módosítottuk, hogy a birtok-összerendezést is segítsük. Ilyen értelemben a családi gazdálkodóknál, meg vagyunk róla győződve, hogy az önöknél elért eredményhez képest jelentős jövedelemjavulást tudunk elérni. Ennek érdekében dolgozunk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(12.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me