DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Mivel ön politikai államtitkár volt ebben a minisztériumban, világosan tudja, hogy önök a családi gazdálkodók támogatására az idei évben 4 milliárd forintot csoportosították át a költségvetési tartalékból.
Szeretném önnek elmondani, hogy a Medgyessy-kormány eddig a családi gazdálkodók támogatására több mint 10 milliárd forintot fizetett ki azért, hogy az önök felelőtlen ígéreteiért jótálljon, és ne legyenek a családi gazdálkodók becsapva.
Nagyon sajnálatos az, hogy további, körülbelül 2 milliárd forinttal tartozunk ezeknek a gazdálkodóknak, akiknek egyébként a jogszabályok szerint is jogos járandóság az a plusz 10 százalék. Sajnos ezt csak a jövő évi költségvetésünk terhére fogjuk tudni fizetni. Mi tehát nem csapjuk be a családi gazdálkodókat.
Amit ön említett a termőföldtörvény módosításával kapcsolatban: óriási tévedésben van, mert önök a szomszédoknak adtak elővásárlási lehetőséget; a családi gazdálkodók alól éppúgy kihúzatták volna a földet, mint a társas gazdálkodók alól. Nálunk az együttműködés agrárpolitikája valósul meg, és az eredmények alapján fogjuk mérni.
Köszönöm. A válaszomat kérem elfogadni. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me