PÜSKI ANDRÁS

Full text search

PÜSKI ANDRÁS
PÜSKI ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi hónapokban már tapasztalhattuk, hogy mit is jelent az MSZP-SZDSZ-kormány számára a közbeszerzések fontossága, a Hattyúház-ügy fényesen bizonyította ezt ország-világ számára.
Most a kistérségi megbízottak pályáztatása után újabb példa mutatja, hogy mennyire hiányzik kormányunknál a szavak és a tettek egysége. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium arra való hivatkozással, hogy a jelenlegi igazgató a polgári kormány ideje alatt nem pályázat útján lett a hivatal első számú embere, pályázatot írt ki a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ igazgatói állására. Nyolc, jogilag megfelelő pályázat érkezett be, ennek ellenére a minisztérium egy kilencedik, egy olyan személy elfogadását javasolta a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Tanács számára, aki nem is pályázott erre a posztra.
A munkaügyi tanács mélységes felháborodással fogadta ezt az eljárást, és úgy döntött, hogy véleményezési jogkörét nem kívánja gyakorolni. Már csak azért sem, mert a minisztérium úgy kívánta a munkaügyi tanács véleményét kérni, hogy a pályázatokat nem bocsátotta rendelkezésre, és semmilyen egyéb információt nem adott azzal kapcsolatosan.
Hajdú-Bihar megye lakosságát és a munkaügyi tanács valamennyi oldalát is felháborította ez a pályáztatásnak álcázott eljárás. A munkavállalói oldal, a szakszervezeti képviselők annyira felháborodtak, hogy elképzelhetőnek tartják, hogy felfüggesztik részvételüket a munkaügyi tanácsban, lehetetlenné téve ezzel az érdekegyeztetés folyamatát. A munkaügyi tanács szocialista képviselője kijelentette, hogy szégyelli magát az eljárás miatt.
Kérdésem tehát, hogyan találta legalkalmasabbnak azt a személyt, aki nem is pályázott az adott munkakörre. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me