DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor Kuncze Gábor beszélt arról, hogy milyen leveleket kapott, fideszes képviselők azt kérték, hogy mondjon egy példát - mit kérték, hát kiabálták, üvöltötték -, én mondanék egy példát. (Moraj az ellenzéki pártok soraiban.) Én mondanék egy példát: Bócsa Balázs kaposvári fiatalemberről van szó; az érettségi bankett után a barátaival egy társaságban egyetlenegy szál marihuánás cigaretta ment körbe, a rendőrség rájuk csapott. Miután Bócsa Balázs elmúlt 18 éves, bevitték.
(12.10)
Kiderült, hogy a barátai - neki ez szintén pénzébe került, nem nagyon sokba, de valamennyi pénzébe - ezt kifizették a számára, és ezért már kereskedőnek minősült.
Tisztelt Országgyűlés! Bócsa Balázst a szülei is szerették, ez természetes; a tanárai mind azt mondták, hogy jóravaló, komoly karrier előtt álló fiatalember. Bócsa Balázst a kaposvári megyei bíróság jogerős szabadságvesztésre ítélte. Bócsa Balázs börtönbe vonult, börtönben várta a kormányváltást. A kormányváltás bekövetkezett, Bócsa Balázs kijöhet a börtönből (Moraj a Fidesz padsoraiból. - Közbeszólások ugyanonnan: Ez szép! - Gratulálok!), és reméljük... (Moraj a Fidesz padsoraiban, folyamatos közbeszólások, többek között: Tasnádi is arra várt! - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Tisztelt Elnök Úr! Tasnádiról beszélünk vagy pedig a kábítószert egyszer kipróbáló gyerekekről? Tisztelt Országgyűlés! Bócsa Balázst a Fidesz dugta a börtönbe, szégyen rajtuk; és reméljük, hogy Magyarországon soha többet ilyen cselekmény miatt senki nem fog börtönbe kerülni. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Végre rend lesz!) Súlyos esetben, ha valaki komoly kábítószeres lesz, az azt jelenti, hogy nagy bajban van az a fiatal ember (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), és én remélem, hogy a kormány, minden jövőbeli kormány segíteni fog rajta, és nem még jobban taszít rajta, hogy börtönbe csukja, hogy ezáltal semmi esélye ne legyen a jövőre.
Köszönöm szépen, tisztelt Országgyűlés. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me