DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön jelen kérdéseivel egy időben, a jelenlegivel teljesen azonos tartalmú írásbeli kérdést is intézett hozzám a képviselő úr. Én ezt a választ már elküldtem önnek, és ebben az írásos válaszban valamennyi ön által feltett kérdésre részletes választ adtam. Tekintettel arra, hogy ön a szóban elhangzó kérdéseknél is megismételte az írásbeli kérdéseit ebben a parlamenti műfajban, én kérem tisztelettel az Országgyűlés és képviselő úr megértését is, hogy nem tudok valamennyi kérdésre részletesen válaszolni a rendelkezésre álló időkeretben. Megpróbálom ezt, de nem megkerülve valamennyi feltett kérdést, hiszen írásban erre válaszoltam.
A hazai szabványok kidolgozása során a jogszabályok általában figyelembe vették és feltehetően az európai uniós szabványok átvétele során is figyelembe fogják venni azt, hogy az új előírások alkalmazása kötelezően az új lakások építésére vonatkozzon, tehát ez az elvárás, azt gondolom, egyértelmű.
A meglévő lakásállomány tekintetében az előírások általában hosszabb időt biztosítanak az új szabvány bevezetésére, esetleg a felújítás keretében teszik lehetővé a szabványhoz kapcsolódó korszerűbb műszaki feltételek megteremtését. A szabványelőírások megvalósítása bár egyszeri többletköltséget jelent a lakástulajdonosok részére, azonban alkalmazásának eredményeként növekedhet a családok lakhatási feltételeiben a komfortérzet, megtakarítást jelenthet a háztartások napi fenntartási kiadásaiban.
A kormány továbbra is támogatja a lakosság energiamegtakarításra irányuló beruházásait, a nyílászárók cseréjét, az épületek hőszigetelését, a fűtés-korszerűsítést, a távhőszolgáltatást, függetlenül attól, hogy ez hagyományos családi ház vagy korszerű technológiával épült többlakásos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) társasház vagy lakásszövetkezet. A Széchenyi-terv 2002. évi ilyen irányú pályázati támogatási rendszerét a kormány 2003. évben is fenntartja, a célokat a központi költségvetésből támogatja.
Ennyire futotta a rendelkezésre álló időkeretben. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me