FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A benyújtott koherenciaindítványokhoz szeretnék természetesen hozzászólni házszabályszerűen.
Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy már maga a cím, ami azt az álságos felületességet tartalmazza, hogy itt a befektetők és a betétesek fokozott védelméről lenne szó, természetesen nem igaz. Értelemszerűen - a pénzügyminiszter úrnak jelzem - nem lehet szakmai vitát folytatni, azért nem lehet, mert kizárólagosan politikai döntés áll e törvény mögött, amelynek önök ilyen hangzatos címet adtak. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van! - Taps az ellenzék soraiból.)
(21.40)
A törvénynek egyetlenegy célja van. Gyurcsány Ferenc eldöntötte, hogy a nyár közepe óta nem a Fideszhez igazítják az elképzelésüket, hanem igenis szembe mernek menni mindennel, mindenkivel, ha kell, a lakáskedvezményeket vonják meg, és ha kell, akkor nekimennek Szász Károlynak (Dr. Szekeres Imre: Ez azért már túlzás!), és elmozdítják azt a személyt, aki nyilvánvalóan egy olyan ügysorozatot tárt föl és indított el, amely a kormány egész időszakán végig fog húzódni, és történetesen lehet, hogy le sem fog zárulni 2006-ig, ahogy ismerjük a várható bírósági eljárásokat. Ennek fényében érthető, hogy ezt a személyt, Szász Károlyt el kell mozdítani.
Ma délutántól olvasható az Index internetes hírújság portálján a Der Spiegel elemzése a közép-kelet-európai országokról és az ottani korrupcióról. Idéznék néhány, az Index portálján is olvasható, de eredetiben még élvezetesebb anyagot. A Der Spiegel megemlíti, hogy a brókerbotrány, amelynek hullámai elérnek a szociáldemokrata Medgyessy Péter kormányáig, sajnálatosan ismét azt mutatja, hogy nem teljesen tisztultak meg a közép-kelet-európai országok a korrupciótól. Folytatom az idézetet: “Korrupció ott van - írja a portál -, ahol a marxisták kormányoznak, mint például Lengyelországban, Romániában és Magyarországon, ahol az államgépezet ugyanúgy működik, mint a régi időkben.” A szerzők úgy ítélik meg, hogy ezekben az országokban ismét kommunista pártok hódították meg a hatalmat, szociáldemokratának adva ki magukat.
Nos, természetesen ennek köszönhető ez a törvény, amelynek azt az álságos címet adták, hogy a befektetők és betétesek védelméről szól. Nem igaz: Szász Károly eltávolításáról szól, az önök új ideológiájáról szól, amellyel szembemennek minden független intézménnyel, amely önökre nézve terhelő adatot hoz föl most és ezek szerint a későbbiekben.
Értelemszerűen nem tudjuk támogatni ezt a törvénytervezetet. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me