ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő az alapajánlás 1., 2., 3., 4., 6., 13. és 14. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 6., 8. és 9. pontjait támogatja. Ezek közül a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges az alapajánlás 1., 2., 3., 4., 6., továbbá a kiegészítő ajánlás 6. pontjának elfogadásához.
Először ezekről döntünk. Felhívom a figyelmüket, hogy elfogadásuk esetén már nem határozhatunk az ajánlás 7. pontjáról. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 363 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett fogadta el.
Most a további támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra, ezek elfogadása kizárja az ajánlás 11. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 363 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
(17.40)
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Gyapay Zoltán az önkormányzati törvény 56. § (4) bekezdését kívánja módosítani. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen szavazattal, 197 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 5. pontjában Gyapay Zoltán az önkormányzati törvény 56. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. A bizottság nem támogatja. Kérem, a minősített többség szabályai szerint szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 171 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 7. pontjában Kovács Zoltán az önkormányzati törvény 56. § (6) bekezdését javasolja módosítani. Az önkormányzati bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Gyapay Zoltán az önkormányzati törvény 56. § (6) bekezdését javasolja módosítani. Az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
173 igen szavazattal, 196 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasítva.
Most a kiegészítő ajánlás 3. pontjáról döntünk, Kovács Zoltán és Gyapay Zoltán javaslata szerint. A bizottság nem támogatja. A minősített többség szabályai szerint, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
171 igen szavazattal, 196 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot az Országgyűlés elutasította.
Most a kiegészítő ajánlás 5. pontjáról döntünk, amelyet Gyapay Zoltán terjesztett elő. A bizottság nem támogatja. A minősített többség szabályai szerint, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen szavazattal, 198 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az ajánlás 8. pontjában Gyapay Zoltán a 3. §-ban az önkormányzati törvény módosítását javasolja. A bizottság nem támogatja. A minősített többség szabályai szerint, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
169 igen szavazattal, 196 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslat elutasítva.
Most a kiegészítő ajánlás 7. pontjáról döntünk, Gyapay Zoltán javaslata szerint. A bizottság nem támogatja. A minősített többség szabályai szerint, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
174 igen szavazattal, 197 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslat elutasítva.
Most az ajánlás 9. pontjáról döntünk, amelyet Kovács Zoltán terjesztett elő. A bizottság nem támogatja. A minősített többség szabályai szerint, kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
175 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslat elutasítva.
Az ajánlás 12. pontjában Kovács Zoltán a területszervezési eljárásról szóló törvény 18. §-ában tett javaslatot módosításra. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
173 igen szavazattal, 197 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslat elutasítva.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me