DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ez a javaslat némileg nagyobb vitát váltott ki a parlamentben, mint az iménti, ebből következően, ha megengedik, akkor egypár dologra reagálnék; főként azért is, mert olyan módosító javaslatok elfogadására is sor kerülhet a mai szavazás eredményeképpen, amelyek úgy ellenzéki, mint kormánypárti oldalon megfogalmazódtak, így ezekben többségében egyetértés alakult ki a parlamentben.
Itt két dologra szeretném felhívni a figyelmet, egyrészt arra, hogy a speciális magyar termék, a pálinka főzésével kapcsolatos eljárásnak meglehetősen sok olyan elemét szabályozza ez a törvény, pontosítja az elfogadott módosító javaslatokkal, amelyekről a vitában úgy kormánypárti, mint ellenzéki oldalról sok hozzászólás hangzott el, és ebben több ellenzéki indítvány támogatására is javaslatot tesz a kormány a parlamentnek. Ezeket én tételesen nem szeretném felolvasni.
Még két dologra szeretnék, szintén a többpárti konszenzus jegyében hivatkozni. Az egyik, hogy itt a módosító indítványok sorában úgy tűnt, hogy a parlamenti vita eredménye alapján egyetértés alakulhat ki közöttünk a standolás bevezetését illetően. Ennek a javaslatnak a támogatására kérem a kormány nevében az Országgyűlés mind kormánypárti, mind ellenzéki képviselőit. Remélem, hogy a parlamenti vitában megnyilvánult hozzászólások és a benyújtott módosító indítványok többpárti volta megalapozza ezen indítvány elfogadását a mai szavazás eredményeképpen.
Szeretném azt is itt most mint szintén több oldalról megfogalmazott javaslatot megerősíteni, hogy a módosító indítványok között szintén támogatjuk azt a gondolatot, amely azt fogalmazza meg, hogy maximum 500 kilogramm vásárolt szőlőből magánszemélyek adómentesen állíthassanak elő saját célra szőlőbort, annak érdekében, hogy a kialakult magyarországi gyakorlatot ne kelljen gyökeresen felfordítani, hanem folytatódhasson a későbbiekben is.
Köszönöm szépen figyelmüket. Kérem a kormány által támogatott javaslatok megszavazását. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me