FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Említettem, hogy a kormány támogatásával Orosz Sándor nyújtotta be ezt az indítványt. Önnek ez ha tetszik, ha nem, meg fogja nyirbálni az önkormányzatoknak ezt a bevételét, mert az ön indítványának a hatására 50 százalék helyett 30 százalék bírság maradhat csak a települési önkormányzatoknál. Ezt lehet akárhogy ragozni, legyenek szívesek megnézni a koherenciaindítvány 4. pontját, és akkor tisztán látja mindenki, hogy miről van szó.
A következőkben az 50. pontról szeretnék szólni. Az 50. pontban Gulyás József képviselőtársunk benyújtotta azt a módosító indítványát, amelyben azt kérelmezi, hogy a már megszavazott PHARE- és ISPA-programokhoz a kormány, azaz a magyar költségvetés által biztosított állami támogatás ne legyen áfaköteles. Nagyon logikus dologról van szó. Nem azt kéri, hogy a jövőben elnyert PHARE- vagy ISPA-programokhoz nyújtott magyar támogatás ne legyen áfaköteles, hanem azt, hogy a már megszavazottakhoz.
Nagyon szépen kérem a kormánypárti képviselőket, gondolják ezt át újra, az 50. indítványt, Gulyás József képviselőtársunkét, amelyben szerintem egy nagyon elegáns és mindenféleképpen erkölcsös indítványt tesz akkor, amikor nem terheli fölöslegesen áfával a nemzetközi pályázaton elnyert pénzeket és az ezt kiegészítő magyar pénzeket. Ugyanis önök azt gondolták, pontosabban a kormány, az előterjesztő, hogy minden olyan pénz, amely a költségvetésből támogatás formájában érkezik önkormányzatokhoz, színházhoz, magánszemélyhez, mert állami támogatást nyert - és itt az élő példa: a nemzetközi támogatásokat nyert pályázókhoz a magyar részt hozzáadva is áfa fogja terhelni, olyan áfa, amelyet nem lehet visszaigényelni. Erről a vitáról hallhattak önök elég sokat a múlt héten, amikor az önkormányzatok ráébredtek ennek a súlyára, két héttel azelőtt pedig a színházak szövetségétől, amely szintén ráébredt arra, hogy 20 százalékkal csökkentették egyetlenegy szavazással a nekik nyújtott állami támogatást.
Tehát még egyszer szeretném felhívni a figyelmet Gulyás József képviselőtársunk indítványára, és arra, hogy szavazzák meg ezt az indítványt.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me