ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Soron következik az Európai Parlament tagjainak választásáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala, és az elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően a zárószavazás. Az előterjesztést T/6766. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/6766/6. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztő álláspontja a korábbi vita során már elhangzott, a határozathozatalra kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő a törvényjavaslathoz érkezett valamennyi módosító javaslatot támogatta. Ezek elfogadásához minősített többség szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1., 2. és 3. pontjait. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 355 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 9 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom figyelmüket, hogy az előterjesztés 1-23. §-ainak, 32-35. §-ainak, 43. §-a (1), (4) és (5) bekezdéseinek, 44. §-ának, valamint a 46-50. §-ainak elfogadásához minősített többségre van szükség. Először ezekről az iménti döntéssel módosított rendelkezésekről döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a minősített többséget igénylő rendelkezéseket 362 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő szabályokról döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket 362 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy az elfogadott törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze a köztársasági elnöknél. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 365 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett felkérte az Országgyűlés elnökét a sürgős kihirdetés kezdeményezésére.
(13.50)
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Most áttérünk az interpellációk, azonnali kérdések és a kérdések tárgyalására. 13 óra 54 perc van.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me