CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy, a választókerületemben felmerülő, sokakat érintő támogatás folyósításának megakadása fogalmaztatott meg velem kérdéseket, melyeket sok gazda nevében kívánok feltenni.
A 3/2003-as FVM-rendelet alapján sokan nyújtottak be gépbeszerzési támogatásra pályázatot. Többeknek a megvásárlásra kiszemelt gép nem jött meg az ígért határidőre, ezért a rendelet előírásának megfelelően hosszabbítást kértek, majd a gép átvétele után a támogatásért a kifizetőhöz fordultak, ahol közölték velük, hogy nem tudják a támogatást folyósítani, mert elfogyott az erre szánt pénzkeret. Azt az ígéretet kapták, hogy egy későbbi időpontban a kifizetés megtörténik, s a tényleges kifizetés és az ígért kifizetés közötti időtartamra kamatot kapnak a támogatási összeg után a kifizetés késése miatt.
Kérdéseim a következők: mi az oka, hogy a gazdák nem kapták meg időben a géptámogatást? Elfogyott az erre szánt pénzkeret? Ha kicsi volt a pénzkeret, a befogadással miért hitegettek sokakat? Ha a kifizetés megtörténik, mikor számíthatnak a gazdák arra, hogy az általuk elnyert gépbeszerzési támogatás összegét megkapják? Kérdésem még, hogy a támogatás késése miatt a támogatási összegre ígért kamat fedezni fogja-e a gazdák által a támogatás hiánya miatt szükségből felvett rövid lejáratú banki hitel kamatát, ugyanis rövid lejáratú banki hitelt voltak kénytelenek felvenni a gazdák közül sokan, hogy kifizethessék a megrendelt gépeket.
Látja-e valaki a minisztériumban azt, hogy a gazdák jövő évi gazdálkodási tervét borítja fel sok esetben az a bizonytalanság, amit a támogatási összeg hiánya s kifizetésének bizonytalansága okoz? Ez az eljárás, ez a helyzet, ugye, nem az EU-ra való felkészülés, felkészítés része?
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me