DOBÓ LÁSZLÓ

Full text search

DOBÓ LÁSZLÓ
DOBÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-frakció kéri, hogy a fiatalok sikeres életkezdése támogatásáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét a tisztelt Ház szavazza meg. Hiszen ez a törvényjavaslat szól egyrészt a fiatalok közti drasztikus munkanélküliség csökkentéséről, másrészt a háztartásokban az internet-hozzáférés segítéséről - jól tudjuk, hogy a mai napig az európai uniós országok soraiban hátul kullogunk e témában is -, harmadrészt a fiatalok rossz lakáshelyzetének javításáról. (Folyamatos zaj.)
Sajnos, újabb aktualitást ad a törvényjavaslat tárgyalásához a Medgyessy-kormány múlt héten szerdán a lakástámogatási rendszer újabb csorbítását eredményező döntése. Mindannyian jól tudjuk, hogy a fiatalok legnagyobb problémája a munkavállaláson túl a saját otthon vásárlásának vagy építésének nehézsége, mint azt egy 2000. évi országos felmérés is mutatja.
A mai fiatalok azzal szembesülnek, hogy családalapításuk legnagyobb gátját a lakásprobléma képezi. Tisztelt képviselőtársaim is tudják azt, hogy a 25-29 év közötti fiatalok több mint fele szüleinél vagy rokonainál lakik. Úgy tűnik, hogy a Medgyessy-kormány félreértésben van egy nemzedékkel. A sorozatban megszegett Medgyessy-ígéretek valószínűleg tovább rontják majd az előbb említett szomorú statisztikákat, hiszen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy jövőre a drasztikus áremelések miatt jelentősen fog nőni a lakások - köztük az albérletek - fenntartási költsége is, gondolok itt a gáz, a víz és a villamos energia árának emelésére is.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség ezért fontosnak tartja, hogy a parlament vitassa meg a fiatalok pályakezdésével kapcsolatos intézkedési lehetőségeit. Arra kérem kormánypárti képviselőtársaimat, ne zárkózzanak el egy súlyos probléma megvitatása elől. Ne csak szóban, hanem tettekkel is támogassák a pályakezdés előtt álló fiatalokat; arra kérem önöket, járuljanak ahhoz hozzá, hogy tárgysorozatba vegyük ezt a törvényjavaslatot. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me