PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében néhány gondolatot szeretnék hozzátenni a Fidesz képviselőcsoportja által beadott törvényjavaslathoz.
A törvényjavaslat három, a fiatalokat érintő problémát akar rendezni. Ha megvizsgáljuk, külön-külön mind a három javaslat konkrét, támogatandó kérdés. Végigmenve a három javaslaton, az internet elterjedése, úgy gondolom, mindannyiunk számára fontos kérdés; gondoljunk csak arra, hogy a vizsgaidőszakban ma már csak szinte interneten lehet bejelentkezni az egyetemistáknak.
A törvényjavaslat 2. pontja az albérlet kérdését kívánja rendezni. A kormány tegnapi és egy héttel ezelőtti döntése következtében ma már szinte olyan helyzet állt elő, hogy lehetetlenség a fiataloknak a lakáshiteleket felvenni, ezért úgy gondolom, hogy minél többen fognak visszamenni az albérleti kérdéshez.
A foglalkoztatás tekintetében pedig meg kell vizsgálni azt, hogyan lehet a munkáltatókat támogatni, hogy minél több fiatalt tudjanak alkalmazni.
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja támogatja a törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me