DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Hazánkat is elérte, hála istennek, az egyik leginkább környezetbarát és megújuló energianyerési forma, a szélerőmű. Szemben azonban a legtöbb európai uniós országgal, és itt legyen példa Ausztria, a szomszédunk, mi a környezetbarát megoldásnak is ellenállunk - ki tudja, hogy miért -, és mindenféle módon igyekszünk akadályozni.
Az elmúlt időszakban két potenciális befektető is megkeresett, és arról panaszkodott, hogy nehezítik a megjelenésüket Mosonmagyaróvár környékén, ahol, mint tudjuk, az egyik legjobb feltétele van a szélerőparkok telepítésének - nem is értem ezt a hozzáállást -, ezt mutatja a négy szélkerék működése. Csak remélni tudom, hogy nem mi leszünk Európában az a rossz példa, hogy miként kell megakadályozni egy környezetbarát energianyerési formát.
Tisztelt Miniszter Úr! Mindezen kételyeim eloszlatására nyugtasson meg, hogy önök, a környezetvédelmi tárca és ön személy szerint is, támogatják-e a szélerőműveket, hogy ez a környezetbarát energianyerési forma megtelepedhessen hazánkban. Ha támogatják - és remélem, hogy igen -, akkor mikor jelölik ki azokat a területeket, ahol nem lehet ilyen szerkezeteket felállítani, illetve ahol lehet ilyeneket felállítani?
Tisztelettel kérem önt, hogy szíveskedjen megküldeni számomra azt a térképet, amelyről leolvasható, hogy a Kimle-Mosonmagyaróvár-Halászi-Rajka-Hegyeshalom-Jánossomorja határolta területen hol lehet, és hol nem lehet szélkerekeket telepíteni. Végül engedjen meg egy szakmai kérdést, hiszen eléggé megoszlanak a vélemények ezen a téren: igaz-e az, hogy a szélkerekek beruházása nyolc év alatt megtérül? Ha ez nem állja meg a helyét, akkor tisztelettel, tájékoztasson arról, hogy hány év a megtérülés.
Köszönöm, és tisztelettel várom a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me