DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Ahhoz képest, amit ön elmondott, az Állami Számvevőszék jelentése 13 pontos javaslatot tesz a gazdasági és közlekedési miniszternek, hogy milyen feladatokat kellene elvégeznie. Csak a 11. és a 12. pontot olvasnám fel:
“Vizsgáltassa ki - mármint ön -, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt.-nél feltárt ügyviteli, számviteli fegyelemsértés miatt a volt vezérigazgatón kívül kit terhel a felelősség, és a szükséges fegyelmi intézkedéseket tegye meg.” “Tárja fel - mondja a 12. pont -, hogy milyen okból változtatta meg a Nemzeti Autópálya Rt. a földterületszerzés utófinanszírozási gyakorlatát, és vizsgáltassa meg ennek az eredményét.”
Miniszter úr, 4,2 milliárd forint közpénzt vontak bűnügyi zárlat alá, 4,2 milliárd forinttal rövidültek meg az adófizetők az Állami Autópálya Kezelő Rt. és a K&H Bank brókercégének szerződése folytán a dolgok jelenlegi állása következtében. Természetesen az ítélet majd várható jogerősen egyszer, de egyelőre az a 4,2 milliárd forint (Az elnök jelzi az idő leteltét.) nem használható közpénz, nem hozzáférhető közpénz. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me