DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ön valóban helyesen idézett mindössze egyetlen dátumot, 2003. február 17., akkor volt itt a parlamentben nyilvánosan szó erről a problémáról, aztán onnantól kezdve már én egy kis keveredést éreztem, hogy kire hivatkozik és ki mit mondott; a lényeg a következő, hogy a konkrét kérdéseinél maradjak. A kérdés úgy hangzott, hogy milyen címen adták ki művelésre ezt a földterületet és kinek.
Szeretném elmondani a képviselő úrnak, hogy a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt., illetve a magyar állam között jelenleg is érvényben lévő haszonbérleti szerződés van, azt az elmúlt fél évben vagy valamivel több mint fél évben senki nem módosította, következésképpen azok művelik ezt a területet, akik eddig. Szeretném elmondani, hogy természetesen a birtokhasznosítási bizottságot bevonjuk ennek a földterületnek a hasznosításába, föltéve, hogy ez úgymond szabaddá válik, vagyis a jelenlegi bérleti joggal rendelkező Állami Ménesbirtok Rt. azt fogja mondani, hogy kérem szépen, innentől kezdve nincs rá szükség.
Minden, amit ön vizionált, majd onnantól kezdve lesz igaz, hogy tehát a környéken élő gazdákat szeretnénk helyzetbe hozni; nyilvánvalóan azt azért nem tehetjük meg, hogy egy működő gazdaságnak parancsszóra úgymond elvesszük a területeit. Ha ő úgy látja, hogy a gazdálkodásához ez bármilyen oknál fogva már nem szükséges, akkor pedig az új vagy újszerű hasznosítás dolgában nyilvánvalóan a helybéli birtokhasznosítási bizottság, de legfőképpen a helyi gazdák bevonásával fogunk dönteni. Egy dolog biztos, hogy az ottani gazdák mindenképpen egy nagyon komoly preferenciát fognak élvezni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me