ERDŐS NORBERT

Full text search

ERDŐS NORBERT
ERDŐS NORBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Februárban kérdeztem öntől, hogy mi lesz annak a szántóterületnek a sorsa, amiről a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. lemondott Telekgerendás község javára. Akkor ön elmondta, hogy elkezdődött a terület új hasznosításra való előkészítése, és megkezdődött a birtokhasznosítási bizottságok szervezése, amelyeknek javaslattételi és felügyeleti funkciója van az ügyletek lebonyolítását illetően.
Írásban adott válaszában a tárca minisztere arra is ígéretet tett, hogy - idézem - “amennyiben megalakul Telekgerendás és Gyula körzetében a birtokhasznosítási bizottság, a Nemzeti Földalap elsőként lesz kész arra, hogy a terület hasznosítási koncepciójába bevonja a birtokhasznosítási bizottságot”. Ez a bizottság valóban megalakult még ez év április 15-én, de azóta ígéreteken kívül semmilyen információt nem kap a Nemzeti Földalaptól, pedig ha igaz, amit ön mondott, akkor az ügyletek lebonyolításában komoly funkciói lennének. A tárca minisztere írásban, Benedek Fülöp államtitkár úr pedig szóban ígérte a telekgerendási birtokhasznosítási bizottságnak, hogy szeptember 30-ig kiírják a szántóföld hasznosítására vonatkozó pályázatot. Ez a pályázat a mai napig sem jelent meg.
Tisztelt Államtitkár Úr! Februárban azt mondta nekem, hogy a szóban forgó földterületet senkinek nem adták át, hanem majd a leendő bérlőknek kerül átadásra. Nem kételkedem válasza igazában, de ezt a földterületet azóta is folyamatosan műveli valaki.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseim a következők lennének: milyen jogcímen adták ki művelésre ezt a földterületet és kinek, valamint mikor kerül végre kiírásra ez a pályázat? Ezekre a konkrét kérdésekre várom konkrét válaszát.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me