GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt napokban több alkalommal hallhattunk, olvashattunk a sajtóban arról, hogy a gazdasági tárca ajánlata, megegyezési törekvése nyomán végre elhárulhatnak az akadályok az M0-ás északi híd építése elől. Évek óta húzódó problémáról van szó. Az útvonallal közvetlenül érintett települések érdekkörén messze túlmutató közérdek az M0-ás északi hídjának, valamint a híd által érintett fontosabb úthálózatok összekapcsolásának, fejlesztésének a kérdése.
A korábbi kormány alatt nem történtek érdemi lépések a híd és a hozzá kapcsolódó utak megépítése, valamint az érintett települési önkormányzatokkal történő megállapodás tekintetében. Örvendetes, hogy végre arról értesülhetünk, hogy van esély a megegyezésre, vagyis a települési vétók, illetve támogató hozzáállás hiányában reményeink szerint nem lesz akadálya a beruházás 2004. évi megkezdésének. A sajtóban megjelent, elhangzott információk alapján a megoldást - mely a budapesti körgyűrű érintett 11-es és 10-es főút összekapcsolását a tervek szerint nagyobbrészt föld alatt, kisebbrészt felszíni csőalagútban kivitelezné - az érintett települések, Üröm és Budakalász egyaránt támogatják.
Ha a települések a közeli napokban megegyeznek, az ütemterv szerint 2006-ra megépül az M0-ás híd, és 2008-ig pedig az alagútban vezetett 10-es, 11-es főutat összekapcsoló útszakasz is megvalósulhat. Ezenfelül megállapodás esetén a szigetmonostori igények figyelembevételével megvalósulhat a szigetről Szentendrére átívelő kishíd 2010-re. Egyetlen bizonytalan pont sajtóinformációk alapján Pilisborosjenő, mely település tervezett lakóterületi fejlesztésre hivatkozva egyelőre nem kíván hozzájárulni a megegyezéshez. Én azonban bízom abban, hogy ezzel együtt létrejön a megállapodás, és megvalósul a közérdek, a híd és a hozzá kapcsolódó beruházások megépülnek, mert a térségben élő vagy akár az oda látogató emberek naponta kénytelenek szembesülni a közlekedési helyzet tarthatatlanságával.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni a miniszter úrnak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.): helytállóak-e a sajtóban megjelent információk, továbbá milyen fejleményekről tud beszámolni a tisztelt miniszter úr?
Várom válaszát. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me