GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A felsőoktatási felvételi tájékoztató könyvesboltokba és iskolákba való kerülésével megkezdődik a felsőoktatási felvételi időszaka. Középiskolások ezrei fognak A és B jelentkezési lapokat kitölteni, hogy aztán azokat elküldjék a különböző egyetemeknek és főiskoláknak és természetesen az Országos Felvételi Irodának.
A végeredmény, ha ezt a folyamatot megnézzük - hosszú évek óta így zajlik ez -, többtonnányi papír, közte rengeteg hiányosan, hibásan kitöltött felvételi jelentkezés és meglehetősen bonyolult adminisztráció, benne az esetleges hibák kijavításának nagyon-nagyon kicsi esélyével.
Az utóbbi napokban a sajtóban olvashattunk egy tervet, az Oktatási Minisztérium tervét, amely adott esetben választ nyújthat ezekre a problémákra. A hír szerint interneten lehet jelentkezni - egyelőre száz diáknak - felsőoktatási intézménybe, akik elsőként jelzik ebbéli szándékukat az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodánál. A diákok a jelszó segítségével január 1-jétől a Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján tölthetik ki a jelentkezési lapot, és ennek az internetes jelentkezésnek az egyik előnye többek között az, hogy nem kell sorbaállniuk, nem kell a pénzt postán feladniuk, és emellett a felvételi eljárás díját is átutalhatják az interneten keresztül megkötött szerződésben szereplő számlaszámra. Hosszan lehetne sorolni adott esetben a továbbiakban ezeket az előnyöket.
Én most azt szeretném első körben megkérdezni az államtitkár úrtól, mikorra várható, hogy ez a minden tekintetben a korábbinál racionálisabb és ésszerűbb rendszer széles körben, akár teljes körben alkalmazhatóvá válik a felsőoktatási felvételi eljárás során.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me