SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy a képviselő úr is utalt rá, már valóban létezik és elindult a tesztelése annak a rendszernek, aminek a segítségével 2004-ben száz vállalkozó kedvű jelentkező már elektronikusan küldheti el kitöltött és ellenőrzött jelentkezési törzslapját és intézményi jelentkezési lapját az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodához. A rendszer technikai hátterét a felvételi iroda fogja biztosítani, amelynek honlapján egy külön erre a célra kifejlesztett jelentkezési felületet hoznak létre.
Létezik már az elektronikus aláírásra vonatkozó jogszabályi környezet, amely megteremti az elsődleges jogi garanciákat, keretet ahhoz, hogy elindíthassuk és széles körben alkalmazható lehessen ez a lehetőség, ám ahhoz, hogy ez a felsőoktatásba való jelentkezésre is érvényes legyen, módosítani kell a felvételi eljárás jogszabályi rendszerét is. Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda a szükséges technikai háttér kialakítását megkezdte, a 2004-es felvételi jelentkezés alatt teszteli, és azt követően a rendszer tulajdonképpen technikailag készen van, ez használható.
Az OFI szerződést köt azzal a száz jelentkezővel, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba. Ez a szerződés fogja biztosítani a megfelelő jogi hátteret. Az Oktatási Minisztérium a technikai feltételek megteremtésével egy időben kezdeményezni fogja a 269/2000-es kormányrendelet - ez a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános szabályairól szól - 3. §-ának olyan irányú módosítását, amely lehetővé teszi a felvételi eljárásra történő elektronikus jelentkezést. Reményeink szerint minderre még ebben a kormányzati ciklusban sor kerülhet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me