KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen a lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! A 2003-as évet az Európa Tanács a fogyatékosok évének nyilvánította. Ez év november 28-án a kormány nevében dr. Kökény Mihály egészségügyi, szociális és családügyi miniszter úr értékelte a fogyatékosévben Magyarországon elért eredményeket. 2003 áttörést jelentett a fogyatékosügy területén, számos olyan apró lépés történt, amely a fogyatékos emberekre irányította a figyelmet, válaszokat keresve problémáikra. Megindultak azok a folyamatok, amelyek reményeink szerint hosszú távon biztosítják fogyatékkal élő embertársaink teljes körű társadalmi megbecsülését és integrációját. Ez irányba ható, fontos kormányzati lépés volt - mely jelképesen a fogyatékosok évében történt meg - az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal felállítása, mellyel a fogyatékkal élők szó szerint és jelképesen is egy valós támaszt kaptak érdekérvényesítésük területén.
Azonban a fogyatékkal élő emberekkel való foglalkozás nem korlátozódhat pusztán egy évre. Múlt héten éppen napirend előtt adtam hangot véleményemnek ebben a tárgyban.
Kérdezem miniszter asszonyt: mit szándékozik tenni a jövő évben, azaz 2004-ben, hogy a fogyatékosok esélyegyenlőségének kérdése ne pusztán egy időpontra koncentráljon, hanem továbbra is a figyelem középpontjában maradjon, szerves részévé váljon a többségi társadalom gondolkodásának?
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me