LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Eredetileg a kérdést a miniszterelnök úrhoz intéztem. Megpróbáltam a legmagasabb szintig eljutni, és egy perccel vagy fél perccel előtte kiment a teremből: vélhetően számára néhány ezer munkahely és egy ilyen beruházás nem olyan jelentőségű. (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Közbekiáltás ugyanonnan: Szégyen!)
Szeretnék idézni a kormányprogramból, amelynek az a címe, hogy “A nemzeti közép, a demokratikus koalíció kormányának programja”. Ez önmagában is megérne egy interpellációt. A következő van benne: “Előmozdítjuk a vidéki munkahelyteremtést, és segítjük a meglévők megtartását.” Ebben az ügyben - és most már sorozatról van szó - ez egyáltalán nem lelhető fel.
Tisztelt miniszter úr! Lehet, hogy ön úgy gondolja, hogy sok mindent megtettek, de a végeredmény az, hogy most már nem első, nem második, hanem többedik alkalommal ezek a nagyberuházók nem Magyarországot választják. Nehogy azt gondolja, hogy elsősorban a munkanélküliség az oka ennek.
Én a személyi felelősségre vonást is megkérdeztem volna a miniszterelnök úrtól, de erre sem kaptam igazán választ öntől, úgyhogy a válaszát nem áll módomban egyáltalán elfogadni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me