SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Az Oktatási Minisztérium a közreműködő felügyeleti szervekkel és intézményekkel egyetértésben biztosítja a kormányprogramban megfogalmazott vállalását, mely lehetőséget nyújt a közoktatás keretében tanulók számára a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének ingyenességére. Jelenleg a koncepció a tervezési szakaszban van, készül az előzmények feltérképezése, a várható képzési költségek elemzése, hatásvizsgálatok elkészítése. Vizsgálni kell az illetékes tárcák kompetenciáját is, mert a vonatkozó jogszabályok, amelyek a közúti járművezetői jogosítvány megszerzését szabályozzák, előírnak számukra is elvégzendő feladatokat, aminek szintén vannak költségvetési kihatásai.
Az ön által említett, a mezőgazdasági szakmacsoportba tartozó szakmák, a növénytermesztő-gépész, a mezőgazdasági gépész és az erdészeti gépész szakmai és vizsgáztatási követelményei szerint a szakképesítés megszerzésének előfeltétele az érvényes mezőgazdasági vontatóvezetői engedély megléte, amelynek tananyagtartalmát a szakmai ismeretek tartalmazzák, pénzügyi fedezetét a költségvetés és a fenntartói hozzájárulás biztosítja, a vizsgát pedig a Közlekedési Főfelügyelet hatáskörében teszik le a tanulók.
A képviselő úr által említett további, még érvényben lévő szakképesítések esetén is, de általában a középiskolák számára, a szülők megnyugtatása érdekében ismételten megerősítem, hogy a tárca mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelen kormányzati ciklus végére bevezetésre kerülhessen a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének ingyenessége.
Köszönöm, hogy meghallgatott a képviselő úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me