DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: És miután az igazságosságot is hiányolta képviselő úr a hozzászólásában, ezért azt gondolom, hogy önmagában az a tény, hogy nem néhány tízezer hitelfelvevő kap viszonylag nagy költségvetési támogatást több jogcímen, hanem ehhez képest többen tudnak majdan a későbbiekben ilyen jellegű kedvezményekhez hozzájutni (Dr. Áder János: Mi van az ígéretekkel, államtitkár úr?), ez önmagában megteremti annak a lehetőségét, hogy az igazságosság kritériumait maga az intézkedés kielégítse. (Dr. Áder János: Szó szerint idéztem.)
Miután képviselő úr szóba hozta még az államadósság mértékének a változását is, szeretném ismételten - mint ahogy a parlamentben már többször elhangzott -, most is megerősíteni, hogy a 2300 milliárdos adósságnövekedést sajnálatos módon az önök kreatív könyvelésének tulajdoníthatóan kell sajnos Magyarországon elszámolni (Felzúdulás a Fidesz soraiban. - Dr. Áder János: Ez hazugság! - Az elnök csenget.), mert a Fidesz-kormány idején elszámolt Magyar Fejlesztési Banknál... (Dr. Répássy Róbert: Csak az a baj, hogy László Csaba aláírása van rajta!) - és egyéb bújtatott költségvetési terhet jelentő tételeket kellett a 2002. évi zárszámadásban elszámolnunk, és Magyarország adósságállománya az elmúlt időszakban 90 százalékos mértékben ezért növekedett. Ezt tehát ne próbálják ránk kenni, mert ez nem a mi terhünk. (Dr. Áder János: Nem igaz! Hazugság!) Ez sajnos az ország terhe az önök rosszvoltából.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Vállald a felelősséget, ne…- Jogos!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me