SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Örülök, hogy a reformról kifejtett gondolatai között szót ejtett az Alkotmánybíróság hamarosan kihirdetendő ítéletéről, amely gyakorlatilag megmutatja, hogy mennyit is ér a kórháztörvény. A miniszter úrnak ezek szerint jók az információi, és tudja, hogy az Alkotmánybíróság több helyen alkotmányellenesnek ítéli a kórháztörvényt.
Ma senki nem tudhatja pontosan, hogy mennyiben fogja érinteni ezt a törvényt az Alkotmánybíróság döntése, de azt gondolom, mindannyiunk számára fontos, hogy akkor, amikor az ellenzéki padsorokban ülő képviselőtársaimmal együtt bíráltuk e törvényt, és próbáltuk jobb belátásra bírni önöket, akkor talán el kellett volna, el lehetett volna gondolkodni ezeken a dolgokon. Most, úgy gondolom, az Alkotmánybíróság döntését követően kell a kormányzatnak ezeket a dolgokat orvosolnia.
Az egészségügyi reform - azt mondja a miniszter úr, hogy a finanszírozást átalakítják. Mi nagyon szerettük volna, ha ez a finanszírozás úgy alakul át, hogy az egészségre 10 milliárdos nagyságrenddel több jut. Sajnos ma, a 2004. évi állami költségvetés ismeretében tudjuk, hogy ez már nem válhat valósággá. Mint ahogy azt is tudjuk, hogy a 6 százalékos bérfejlesztés, amely a közszférában többek között az egészségügyet is érinti, a finanszírozásra rendelkezésre álló források között sajnos nem található, és az egészségügy először került be a létszámcsökkentésre rendelkezésre álló forrásokból igényelhető pénzügyi lehetőségek közé.
(11.10)
Az irányított betegellátási modell még a kormányzati oldalon is rendkívül sok vitát váltott ki. Mi úgy gondoljuk, hogy a szolidaritási elvet súlyosan sértik ezzel, már csak azért is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mert nem készült el az a tervezet, amely gyakorlatilag (Az elnök ismét csenget.) az elmúlt időszakot értékelné.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me