PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mór, Kisbér, Sopron, Szigetvár város önkormányzat képviselő-testülete a 217/1998. (XII. 30.) számú kormányrendelet alapján a felügyelete alá tartozó kórházakhoz önkormányzati biztost rendelt ki. A megbízott minden esetben a Művek Tanácsadó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. képviseletében Perényi László. A megbízás tárgya a kórházak adósságrendezési feladatainak elvégzése.
Az idő rövidségére való tekintettel most csak a szigetvári városi kórház helyzetét szeretném ismertetni a tisztelt Házzal. A szigetvári kórház tulajdonosa, Szigetvár város önkormányzata nevében a polgármester megbízási szerződést kötött az előbb említett Művek Tanácsadó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. képviseletében Perényi Lászlóval. A szerződés tartalmazza a megbízó és megbízott feladatait és kötelezettségeit, valamint a megbízási díjat is. A szerződésből kiderül, hogy a megbízott havi 1 millió forint plusz áfa díjazásban részesül. A megbízott mint önkormányzati biztos a kormányrendelet 152. § (2) bekezdése alapján költségtérítésre jogosult, amely a ténylegesen felmerült utazási és szállásköltségekre terjed ki. Amennyiben a kórház pénzügyi helyzete tartósan stabil marad, az intézménynek nincs 30 napon túli szállítói számlatartozása, valamennyi feladat teljesítése megtörténik, továbbá a bevételek szintje folyamatosan meghaladja a kórházzal szembeni folyó követelések szintjét, akkor a megbízott az általa kiállított számla alapján a 2002. évben 7 millió forint plusz áfa, továbbá évente 15 millió forint plusz áfa sikerdíjra jogosult 2005. december 31-éig.
Nem nehéz kiszámolni, hogy a három évre kialkudott bér-, siker- és egyéb költségek - 7 millió forint plusz áfa, továbbá a háromszor 15 millió plusz áfa - közel 120 millió forintot tesznek ki. Viszont az önkormányzati biztos tevékenysége eredményességének vizsgálatáról készült beszámoló alapján az összes nettó kötelezettségállomány 2002. június 15-én 234 millió forint, 2003. június 30-án 272 millió forint. Az önkormányzat az Egészség Évtizede Programirodától 131 millió forint konszolidációs hitelt kapott. A 2005. december 31-ig kifizetésre kerülő megbízási díja majdnem hasonló nagyságot tesz ki.
Kérdezem miniszter urat, van-e annak lehetősége, hogy az önkormányzati biztos tevékenységét egy független szakértő vizsgálhassa meg. Mit tesz a minisztérium, hogy a konszolidációs hitel ne az önkormányzati biztos zsebébe (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) vándoroljon?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MDF soraiban. - Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me