DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Mivel a normál megszólalásokra csak öt perc idő áll rendelkezésre, ami számomra érthetetlen egy ilyen súlyos törvénynél, ezért azokat a politikainak tekinthető megjegyzéseket, ami nem konkrétan egy-egy módosító indítványhoz kapcsolódik, azt az ember csak egy kétpercesben tudja elmondani valamilyen reakció kapcsán.
Csatlakozom ahhoz, amit Font képviselő úr megfogalmazott. Azt gondolom, hogy ez a törvény alapvetően egy kőkemény politikai célt akar elérni, és ez a politikai cél az, hogy valamilyen jogi köntösbe burkolva egy intézmény viszonylag nagy függetlenségét megnyirbálja, és az első számú cél az, hogy eltávolítsa ennek a szervezetnek a vezetőjét. Ezt rögzíteni kell, ezt a közvéleménynek tudnia kell, ez egy nagyon sajnálatos törekvés, amit itt a kormány megfogalmaz.
Az az indítvány, amit ennek kapcsán megfogalmazott és beterjesztett a parlament elé, ezer sebből vérzik, de azok a módosító indítványok, amelyekről ma itt kénytelenek leszünk beszélni, azok még egy fokkal tragikusabbak, mint a beterjesztett törvény. Ezekről a konkrétumokról szeretnék én is a normál felszólalásomban megszólalni.
Most csak én is azt rögzítem, hogy a magyar jogállamnak egy nagy tragédiája az, amihez mi itt legalább olyan szinten asszisztálni vagyunk kénytelenek, hogy az ember kifejti az álláspontját egy ilyen sajnálatos törvény kapcsán. Ezt meg fogom tenni a normál felszólalásomban.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me