DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Azt gondolom, mindannyian tudjuk, akik itt a parlamentben vagyunk, hogy azért kellett ehhez a kollektív testülethez nyúlnia a kormánynak, illetve ezt meghonosítania, mert valamilyen megoldást kellett találnia arra, hogy eltávolítsa a felügyelet elnökét. Hiszen a jelenleg hatályos törvény is megmondja azt, hogy mi az a három eset, amikor a felügyelet elnöke - ha úgy tetszik - cserélhető, hogy csak egyet mondjak, például ha a bíróság jogerősen elítéli, beteg, nem tudja betölteni a funkcióját, vagy olyan szarvashibákat követ el, ami neki felróható, gyakorlatilag a felügyelet a működése során hibázik, és ezért indokolt a felügyelet élén személycserét végrehajtani.
A kormány sokáig ezt a megoldást vizsgálta. A vizsgálat eredményét persze nem látjuk, remélem, majd a költségvetési bizottságban ezt meg tudjuk ismerni, mint egy illetékes szakbizottságban. A kormány nem tudta ezt az utat választani, mert tudja jól, hogy nem lenne jogszerű az, amit csinál, ezért a kormány számára más megoldás nem maradt, mint kiszervezni a felügyelet vezetője alól az intézményt, és akkor nyilvánvaló volt számára, hogy meghonosítja ezt a kollektív intézményt, ezt a kollektív testületet.
A beterjesztett törvényben még azt mondhatom, hogy ennek a kollektívának valamilyen jogosítványai csak-csak vannak, a módosító indítványoknál egyébként még ezt a testületet is teljesen jégre viszik és ellehetetlenítik, úgyhogy itt a politikai szándék, államtitkár úr, teljesen egyértelmű. Nincs szó a befektetők érdekeiről, egy kőkemény politikai célról van szó. Önöknek útjában áll Szász Károly, olyan dolgokba nyúlt bele, ami önöknek kellemetlen, sőt további meglepetéseket okozhat önöknek, ezért törvénymódosítással ezt az urat eltávolítják az intézmény éléről, és ehhez hívtak segítségül egy kollektív testületet; és indokolnak itt, jogi érveket fognak felhozni, de csak a kőkemény politikai szándékot látjuk.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me