DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Magam is csak a felügyeletet érintő törvényszakaszokhoz kívánok hozzászólni. Az első ilyen mindjárt a pénzügyminiszter felügyeleti jogkörére terjedő törvényszakaszok és az azokat érintő módosító indítványok. Mindig, ha pénzügyi tárgyú törvény elénk kerül - többet is tudnék idézni -, és László Csaba kerül nemcsak beterjesztőként a szemünk elé, hisz a kormány nevében általában ezeket a törvényeket ő terjeszti elénk, akkor azt látjuk, hogy ennek a miniszternek valamiért nagyon nagy késztetése van arra, hogy hozzáférjen olyan adatokhoz, amilyen adatokhoz jogállamban csak szabályozottan férhet hozzá, vagy egy ténylegesen működő jogállamban kizárt, hogy hozzáférjen. Itt is erre történik kísérlet, amikor a pénzügyminiszter felügyeleti jogkörét szabályozzuk.
Ha ezt a törvényszakaszt, illetve módosító indítványokat nézem, akkor az ominózus adatlopási eset jut eszembe, amikor a pénzügyminiszter a kormány biztatására megkísérelte az íróasztalfiókjába besöpörni az összes olyan adatot, ami különböző kormányzati intézményeknél volt. Ezek személyes adatokat is tartalmaztak, mint ahogy az eddigi vizsgálódások ezt egyértelműen igazolják, és mindezt a miniszter úr törvénytelenül tette meg, illetve törvénytelenül tett erre kísérletet, hisz jogszabály itt világosan eligazítást ad, hogy személyes adatokat kezelni csak akkor lehet, ha erre a törvény felhatalmazást ad, törvényben megfogalmazott célból a szükséges mértékben, vagy ha az érintettek ehhez hozzájárulnak. Ebben a törvényszakaszban is az látszik, hogy egy parttalan szabályozásra tesz kísérletet az Országgyűlés a kormány biztatására, ami gyakorlatilag a pénzügyminiszternek minden hozzáférést megengedne mindenfajta jogszabályhoz.
Itt mondom el a tisztelt kormánypárti képviselőknek is, illetve a saját társaimnak, hogy az adatvédelmi biztos ez ellen a megoldás ellen is felemelte a szavát. Kezemben van az adatvédelmi biztosnak néhány mondata, amit ezzel kapcsolatban megfogalmazott, amit többek között elküldött az emberi jogi bizottságnak. Ebben a biztos úr azon álláspontját fejti ki, hogy így, ahogy szabályozva van, ilyen általánosságban nem ért egyet ezzel a szabályozással, csak akkor, ha titokvédelmi szabályokra és más szabályokra utalás történik, tehát ha garancia van arra, hogy a pénzügyminiszter nem nyúlhat bele, nem láthat bele olyan adatokba, amire neki törvényi felhatalmazása nincs.
A másik, amihez valamilyen logikai sorrendben hozzá szeretnék szólni, magát az intézményrendszert érinti. A törvényjavaslat 6/A. és 6/B. §-a foglalkozik ezzel. Már említettem azt, hogy milyen célból jönne létre ez a felügyeleti tanács, amely felügyeleti tanács még a beterjesztett módosításban úgy tűnt, hogy tényleges vezetője ennek az intézménynek, tehát egyfajta kollektív vezetés kerül az intézmény élére. A módosító indítványokkal sokkal inkább azt látom, hogy még a felügyeleti tanács alól, tehát a kollektív testület alól is kihúzzák érdemben a lehetőséget a kormánypárti képviselők akkor, amikor Medgyessy Péter egyértelmű kinevezettjéhez, a főigazgatóhoz telepítik érdemben a jogosítványokat.
A beterjesztett törvény azzal kalkulált, hogy az Országgyűlés szakbizottságának érdemi belelátása lesz ennek az intézménynek a tevékenységébe, a kormánynak a felügyeleti tanács elnöke fog beszámolni. A módosító indítványokban azt látjuk, hogy már ezt a jogkört is a főigazgatóhoz igyekeznek a kormánypárti képviselők telepíteni. Jól tudjuk, hogy az a lehetőség a hatályos törvényben megfogalmazódott, hogy amikor a kormánynak a PSZÁF vezetője beszámolt, azzal együtt tájékoztatót tett közzé - a tájékoztató fontos -, a széles közvélemény érdekeit is figyelembe véve.
(17.10)
Ezt a tájékoztatót is kilopják most a rendszerből, hogy a széles közvélemény ne lásson bele a felügyelet tevékenységébe, tehát ilyen szempontból is elszegényítik a jogszabályt. A kormánynak is a főigazgató számolna be, az Országgyűlés pedig csak egyfajta puhán megfogalmazott tájékoztatót kapna ettől a főigazgatótól.
Itt megállok, mert az ötperces időm letelt, utána ennél a módosításnál még folytatom a mondanivalómat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me