DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Nehéz valami logikus összefüggésben erről a törvénytervezetről beszélni, látva, hogy mennyi módosító indítvány és egymással szembemenő módosító indítványok is beadásra kerültek, ráadásul kormányoldalról nyújtják be ezeket a módosító indítványokat. Ez jól igazolja azt, hogy kapkod a beterjesztő, kapkodnak a kormánypárti képviselők, de megértem, mert nehéz helyzetben is vannak.
A módosító indítványok legtragikusabbja szerintem az, ami a 6/a és a 6/b pontot próbálja körbeírni, és ez az, ami a felügyeletet mint intézményrendszert szabályozná. Én azt látom, hogy eddig volt egy hatályos törvényünk, amiben szakmailag volt egy teljesen független felügyeletünk, és volt egy személyi függetlenség is. A személyi függetlenség azáltal volt meg, hogy ugyan egy kormány által irányított intézményről beszélhettünk eddig is, de a vezetőjét az Országgyűlés tudta megválasztani. A beterjesztett törvényben egy ilyen kétszintű irányítási rendszert kíván megvalósítani a kormány, létrehoz egy kollektív testületet, egy felügyeleti tanácsot - a beterjesztett törvényjavaslatban még ez az intézmény tűnik súlyosnak -, és nyilván van a szervezetnek egy operatív vezetője is, a főigazgató.
Ha azokat a módosító indítványokat nézem, amiket a szocialista képviselőtársaim - akik közül ma szinte senki nincs itt a parlamenti vita során - benyújtottak, akkor azt látom, hogy ezt a kollektív testületet is igyekeznek ellehetetleníteni, és minden érdemi jogosítványt a főigazgató kezébe adnak. Ezt abból látom, hogy eredetileg a felügyeleti tanács elnöke számolt volna be a kormánynak, és adott volna tájékoztatót az Országgyűlésnek. Ez is jelezte volna egyébként valamilyen módon ennek az intézménynek a rangját, mármint a tanácsnak ezt az idézőjelbe tett rangját. Ezt a lehetőséget elveszik tőle, és ezeket a jogosítványokat odatelepítik a főigazgatónak. Az egy más kérdés, hogy ráadásul elkövetik azt az ízléstelenséget is, hogy ezt a pénzügyminiszter útján teszi meg, magyarán csak az jöhet oda, amit a pénzügyminiszter is akar. Utána van egy módosító indítvány, amiben azt látom, hogy ezt a durva udvariatlanságot, ami a szakmaiságot aztán teljesen nélkülözi, kiemelnék a törvényből. Hogy most aztán éppen melyik szándék az igazi, én nehezen tudom eldönteni.
Fontos egy ilyen intézmény esetében is - mert ez nem egy olyan, kormányzat által irányított intézmény, ami egy a sok közül -, ennek az intézménynek a bankrendszerre nagy befolyása van, a bankrendszer meg ügyfelekkel találkozik. Eddig, amikor ez az intézmény a beszámolóját leadta, akkor a széles közvéleményt is tájékoztatta. Úgy tűnik, önöket ez is zavarja, mert ezt a lehetőséget is elveszik ettől az intézménytől, és megelégszenek azzal, hogy a felügyelet és a kormány között történjen valamilyen információcsere, információátadás, és nem érdekli őket, hogy az ügyfelek, akik a banki viszonyokkal kapcsolatba kerülnek, ebbe belelátnak-e. Felfoghatatlan számomra, hogy ezt miért kell önöknek tenniük.
Ez az intézmény két éve - mint ahogy már mondtam egy korábbi kétpercesemben - nem tudott olyan beszámolót a kormány elé vinni, ami azt követően a jelenleg hatályos törvény szerint az Országgyűlés szakbizottsága elé is került volna. Kérdezem az államtitkár urat, hogy a jelenleg hatályos törvény szerint egy 2002-es beszámolót, amit a kormány máig nem tárgyalt meg, mikor fogja tárgyalni. Mikor fogja látni ezek után az Országgyűlés illetékes szakbizottsága, a költségvetési bizottság? Mikor fogja látni a költségvetési bizottság a felügyelet elnökének 2003-as beszámolóját, amiről csak azt tudjuk, hogy önök nem méltóztattak elfogadni? Felfogásom szerint a jelenleg hatályos törvényből nem következik az, hogy egy ilyen esetben nem kerül ez a beszámoló az Országgyűlés szakbizottsága elé.
(18.00)
Kíváncsian várom, hogy mikor jön el két év után végre az a pillanat, amikor az Országgyűlés szakbizottsága is belelát ezekbe a kérdésekbe.
Egyetértek Varga képviselő úrral, egy olyan átgondolatlan és egy olyan több csatornán megvalósuló irányítást akarnának önök megvalósítani, ami meggyőződésem szerint teljesen működésképtelen lesz. Ezt módosító indítványokkal is nehéz reparálni, ezért én is azt javaslom, hogy akkor teszik bölcsen, ha a törvénynek ezt a részét visszavonják és újragondolják.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me