DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azzal szeretném kiegészíteni az eddig elhangzottakat, hogy a Szász Károly menesztését célzó törvényjavaslatot megelőzte, hogy a jelenlegi miniszterelnök augusztus végén többször és hosszasan értekezett Szász Károly felelősségéről. Ahogy mondta, nem előlegezi meg ugyan Szász Károly menesztését, de az biztos, hogy a bankfelügyelet következő elnöke - idézem - „minden gyanú felett álló személy lesz”.
Medgyessy Péter még egy mondatot mondott: “Szeretném látni, hogy a PSZÁF vezetésének mi a felelőssége abban, hogy a betétesek nem érezhették magukat biztonságban, és az orruk előtt lehetett ellopni több milliárd forintot.”
Tisztelt Ház! Az a Medgyessy Péter mondja ezt, akinek a bankjában, ahol bankelnöki minőségben dolgozott, az Inter-Európa Bankban jelenleg tizenöt pénztárost gyanúsítanak a pénzmosásra vonatkozó bejelentés elmulasztásával. Az a volt bankár mondja, szeretné látni, mi a felelőssége a PSZÁF-nek, hogy az orruk előtt lehetett ellopni több milliárd forintot; az a bankelnök mondja, akinek a bankjában a rendőrség jelenlegi adatai szerint körülbelül 5 milliárd forintot vettek fel készpénzben olyan körülmények között, hogy a bank pénztárosai nem jelentették be ezt a gyanújukat.
Tisztelt Ház! Ez a törvény, amellett, hogy bosszúállásról szól és amellett, hogy politikai indíttatású, láthatóan még erkölcstelen is. A kormány olyan személyei, olyan tagjai fejtenek ki a PSZÁF-fel szemben erős kritikát és odáig jutó kritikát, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek, akik maguk sem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a saját bankjaiknál rend legyen.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me