DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársam! Bár nem szerettem volna folytatni a vitát, de ha nem venné észre, az történik, hogy rámutatunk a törvényjavaslat valódi okaira. Arra mutatunk rá, hogy egy politikai indíttatású törvényről van szó, ráadásul egy szakmailag teljesen megalapozatlan és rossz megoldásokat tartalmazó törvényről van szó.
Amikor én felvetem azt, hogy a miniszterelnök milyen erkölcsi indíttatásból támadja a PSZÁF elnökét, akkor ezt felvethetem ugyanúgy az előterjesztő pénzügyminiszterrel szemben is. Az előbb már említettem önnek, hogy a K&H Banknál vezérigazgató-helyettes volt László Csaba, miközben ő firtatja azt, hogy a PSZÁF-nek milyen felelőssége volt ebben a bizonyos K&H-ügyben vagy bankbotrányban.
(17.20)
Szögezzük le, tisztelt képviselőtársaim, hogy elsősorban a bank vezetőinek van felelősségük abban, ha a banknál törvénytelenség történik, és csak másodsorban a PSZÁF-nek vagy más hatóságoknak. Mindenekelőtt a bankároktól várja el a közvélemény, a betétesek és a befektetők, hogy a pénzüket biztonságban tudhassák, és csak másodsorban azoktól az állami hatóságoktól, amelyek a bankárok mellett vagy a bankárok helyett kénytelenek felügyelni az ilyen pénzintézeteket.
Ezért hívom fel a figyelmet erre is. Megértem, hogy a képviselő úr nem szívesen hallgatja ezt, de kérem, fogadja el, hogy a mi álláspontunk változatlan ebben a kérdésben: egy politikai leszámolásnak, bosszúállásnak vagyunk a tanúi, amely ráadásul erkölcstelen indíttatású politikai akció a kormány részéről.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me