DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Önnek is és Tatai-Tóth képviselőtársamnak is mondom, hogy az én megítélésem szerint - és higgyék el, hogy az országban sokan gondolják hasonlóan - nem felel meg az általános erkölcsi mércének az, hogy a K&H Bank volt vezérigazgató-helyettese, amikor pénzügyminiszter lesz, vizsgálatot indít - idézem: “Milyen fokú felelősség terheli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét a K&H Bankcsoportnál kialakult helyzetért?”
Tehát bárki más megengedheti magának, hogy a K&H Banknál kialakult helyzet vizsgálatáról elmélkedjen, de azért a K&H Bank volt vezérigazgató-helyettesei - és tegyük hozzá, hogy nem László Csaba az egyetlen, hanem Draskovics Tibor a másik vezérigazgató-helyettes, aki szintén a kormány háza táján dolgozik mint a miniszterelnök kabinetfőnöke -, ők ketten gondolják úgy, hogy a PSZÁF felelősségét kell firtatni a K&H Bankcsoportnál kialakult helyzetért.
A K&H Bank két volt vezérigazgató-helyettese semmiféle - sem erkölcsi, sem vezetői - felelősséget nem érez azért, hogy ott a bankcsoportnál mi alakult ki, kizárólag a másodlagos vizsgálatot és ellenőrzést ellátó PSZÁF felelősségét firtatják. Gondolják meg, hogy micsoda erkölcsi alapról támadja a Pénzügyminisztérium vagy a pénzügyminiszter a PSZÁF-et!
Még egy kérdés: Tatai-Tóth képviselőtársam, sajnálatosan el kell hogy keserítsem, ezek már nem banki szakkérdések, ezek büntetőjogi szakkérdések pillanatnyilag. Mint ön is ismeri, ebben az ügyben büntetőeljárás van, és hogy még egyet mondjak, szerencsére nem Szász Károllyal szemben folyik büntetőeljárás, úgy, ahogyan azt Török Zsolt elképzelte, hogy Szász Károllyal és a hozzá hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni. Emlékezzenek ezekre a szavakra! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me