DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Ön az előbb arról próbálta meggyőzni az Országgyűlést, hogy egyedül a pénzügyminiszter jogosult vizsgálatot elrendelni. Államtitkár úr, ne haragudjon, hogy megkérdezem: miféle vizsgálatot? Számoljon már be arról, hogy miféle vizsgálat folyt! Vajon például az a vizsgálat, amiről augusztus 19-én a kormány nevében nyilatkozó Kovács László azt mondta, hogy Szász Károly a jelek szerint mulasztások sorát követte el, ezt tisztázni kell, erre való a fegyelmi vizsgálat - mondta Kovács László a kormány nevében -, vajon ez a fegyelmi vizsgálat lezajlott-e?
Mert ha már ön hivatkozik arra, hogy a pénzügyminiszter elrendelhet ilyen vizsgálatot, akkor szíveskedjen már tájékoztatni bennünket arról, hogy miért nem ennek a vizsgálatnak az eredménye van itt az Országgyűlés előtt. Miért állítják azt, hogy ez a törvény ettől teljesen független szakmai kérdés? Hol van az a vizsgálat, amiről önök beszéltek, hol van annak a vizsgálatnak az eredménye, különösen a fegyelmi vizsgálat? Tehát Szász Károly vezetői felelősségének megállapítására vonatkozóan folyt-e valamilyen vizsgálat? Mert erről semmit nem tudunk. Azt tudjuk, hogy ezt bejelentették, de hogy aztán ebből lett volna valami, azt nem tudjuk, csak azt látjuk, hogy októberben megszületett a döntés, hogy a Ház elé terjesztik ezt a törvényjavaslatot.
Tehát, államtitkár úr, ha úgy jártak volna el, ahogyan ön mondta, akkor törvényesen jártak volna el. Pillanatnyilag nem ezt teszik, hanem a törvényes kereteket változtatják meg, azért, hogy eltávolíthassák Szász Károlyt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me