FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem szabad szakmai vitába belebonyolódni, mert ez nem szakmai törvénytervezet, mint ahogy a vezérszónoklatban a múlt héten, az általános vitánál kifejtettük. Megtévesztő az a cím, hogy a befektetők és a befektetések fokozott védelmével lenne kapcsolatos ez a törvénytervezet. Nagyon hangsúlyozzuk, fideszes képviselőtársaimmal ezt többször megtettük, hogy ez a törvény egyes-egyedül Szász Károly eltávolításáról szól, bármilyen látszatot is próbálnak kelteni arról, hogy itt valami szakmaiság is lenne emögött.
Szász Károly annak a PSZÁF-szervezetnek a vezetője, amely szervezetet gyakorlatilag megdicsérte a Valutaalap, az IMF több soron végzett elemzése következtében, ezen elemzések végeredménye volt az az EU által is elvégzett vizsgálat, elemzés, amely nem talált kivetnivalót a PSZÁF ilyetén való működésében. Sőt, a kelet-európai hasonló szervezetek közül kiemelkedőnek minősítette, és azt mondta, hogy itt minden olyan felkészülés, személyi lehetőség adva van, amely a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a feladatköréhez tartozik és a munkavégzés hátterét biztosítja.
Sajnálatosan tudjuk jól, hogy önök miért akarják eltávolítani Szász Károlyt. Lehet, hogy egy embert meg lehet fosztani a hivatalától, viszont azt az ügyet, amelyet Szász Károly feltárt, és valószínű, hogy a szocialista kormány egész időszakát végig fogja kísérni, azt az ügyet eltussolni nem lehet, még akkor sem, ha önök most külön törvényt alkotnak csak azért, hogy ezt a személyt, aki ezt a brókerbotrányt feltárta, most eltávolítsák.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me