MOLNÁR LÁSZLÓ

Full text search

MOLNÁR LÁSZLÓ
MOLNÁR LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nem olyan régen néhány kapcsolódó módosító indítványt nyújtottam be a sajátjaimhoz is, ezért a vitában elhangzottakra annyiban szeretnék reagálni, hogy a szervezeti rendszer egyértelműsége érdekében a pénzügyminiszter - ha úgy tetszik - belenyúlási lehetőségét kizárva a hatósági munkát tekintve, illetve azt a bizonyos negyedéves beszámoltatást, ami az anyagban szerepel, pontosítottuk annyiban, hogy a PSZÁF-hez került piaci, a pénzügyi szektort érintő vélemények továbbítása, ami a Pénzügyminisztérium munkáját segítené. Tehát ilyen megfogalmazás van, konkrétan nyilván ez megvan.
Ami elhangzott: személyekkel a vitában nem foglalkoztam, nem is nagyon akarok. Egyetlenegy megjegyzésem van: a parlament nem vizsgálja az elnök felelősségét, az én tudomásom szerint a rendőrség vizsgálja. Sajtóhírek szerint gyanúsítottként szerette volna már meghallgatni, amit az ügyészség nem engedett - ezt csak szerettem volna közbevetni.
Az ingatlanszövetkezetek kérdéskörével kapcsolatban: a Baumag-elnök, Balázs úr jelentette ki nem olyan régen a nyilvánosság előtt, hogy vizsgálta őket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Az 1218/2003. számú határozatában le is írja; a Baumag Szövetkezettel szemben folytatott eljárás megszüntetéséről szól ez a határozat. Mindent rendben talált a felügyelet. Akkor kérdem én, hogy az a több tízezer betétes, aki most nagyjából 40 milliárdot követel, hol fogja érvényesíteni a kárát.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me