ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Szijjártó képviselő úr, ha jól értettem, akkor hozzászólásában érintette az általunk benyújtott 641. számú módosító indítványt, ez a jogosítványra vonatkozik. Talán fontos is szólnunk erről a módosító indítványról, mert mint cseppben a tenger, megmutatja azt, hogy azokat a jó célokat, amelyeket az önök módosító indítványai gyakran jogosan vetnek föl, miért és milyen módon akarják rossz eszközzel elérni.
Ennél a módosító indítványnál, tisztelt képviselőtársaim, arról van szó, hogy képviselőtársaink úgy teremtik elő a forrását ennek a célnak - hiszen természetesen nagyszerű cél, hogy minél több gyerek szerezhessen ingyen jogosítványt -, hogy a minisztérium költségvetési tartalékát csökkentik ezzel az összeggel, mégpedig egy 235 millió forintos tartalékból rögtön 230 millió forintot elvesznek.
Ha megkérdezi Szijjártó képviselő úr a költségvetési tervezésben járatos képviselőtársainkat, akkor elmondják neki, hogy meglehetősen felelőtlen megszüntetni egy minisztérium tartalékát, hiszen a tartalék éppen a nem várt, rendkívüli esetekre szolgál. Számos ilyen eset lehet a sport és az ifjúság területén is, hogy egy pozitív példát mondjak: elnyeri ez az ország egy sportrendezvény megrendezésének a jogát, és nyilván joggal igényli a minisztérium támogatását, akkor erre nem jut pénz, ha a képviselő úr javaslatát elfogadjuk.
De nemcsak ez a baj, képviselőtársaim, hanem ráadásul még önön kívül két másik fideszes módosító indítvány is, a 243. és a 244. szintén elveszi ezt a tartalékot. Képviselőtársaim! Sajnos egy pénzt nem lehet háromszor vagy négyszer elkölteni egy költségvetésben!
Annak én tehát örülök, képviselőtársaim, ha önök támogatják a kormány programját, ha azokat az ifjúságpolitikai intézkedéseket, amelyeket ez a kormány a programjában írt, önök szolgálni és segíteni akarják, ezt egyfajta önkritikának is veszem a négyéves semmittevés miatt, de sajnos ehhez reális forrásokat kell teremteni. Ez ezekben a módosító indítványokban nem sikerült. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me