BECSÓ ZSOLT

Full text search

BECSÓ ZSOLT
BECSÓ ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Asszony! Szabó Lajos képviselő úr a jóléti rendszerváltozásról beszélt, a jóléti fordulat időarányos teljesítéséről.
Nézzük, mit is jelent ez a fordulat szocialista módon: egyrészt a gázár emelését, az energiaár emelését. Nő a tb-alapok hiánya, nő a munkanélküliség, csak az elmúlt évhez képest mintegy 30 ezer fővel, nő az államadósság egy év alatt 2250 milliárd forinttal, nő a fizetési mérleg hiánya, az adóterhek növekednek, elvesznek a nyugdíjasoktól mintegy egyhavi nyugdíjat, elvesznek a gyermekes családoktól, csökkentik a táppénz időtartamát, az állami támogatások bérlakás-építési programra szánt összegét csökkentik. 2002-ben, az Orbán-kormány utolsó évében még 20 milliárd forintot szántunk erre a célra, az elmúlt évben már csak 10 milliárd forintot szántak önök, a következő évben pedig már csak 7 milliárd forintot szánnak ugyanerre a célra.
(9.50)
Láthatóan a Szocialista Párt és a miniszterelnök között diszharmónia van, mert miközben Szabó Lajos képviselő úr jóléti rendszerváltozásról beszél, engedjék meg, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök urat idézzem, aki az Örömkoncerten, 2003. augusztus 19-én a következőt találta mondani egy őszinte pillanatában: „A hagyományos jóléti államok kora lejárt.” (Közbeszólás az MSZP soraiból: A „hagyományos”! - Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me