DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az egészségügyi reform kapcsán szeretnék egy módosító javaslatunkra utalni, mert elhangzott, hogy az egészségügyi reform nem folytatódik, megtorpant. Egy olyan módosító javaslatot adtunk be, amely lehetővé teszi a gyógyászati segédeszköz kölcsönzésének a bevezetését, ezáltal az egészségügyi szolgáltatások a felhasználókhoz közelebb kerülnek.
Ennek a módosító javaslatnak a másik része arról szól, hogy a gyógyászati segédeszköz kasszán belül élesen elkülönítjük a kötszereket egy jelentős nagyságrendben. Ez azt jelenti, hogy először a magyar társadalombiztosítási költségvetésben nevesítetten szerepelnek a kötszerek a gyógyászati segédeszköz mellett. Ez eddig mindenütt így volt Európában, csak Magyarországon nem volt ez külön nevesítve, és egy elég jelentős összeggel kerültek a kötszerek megnevezésre. Tehát már nem keveredik a fogalomtárban és a finanszírozásban a kötszer és a gyógyászati segédeszköz fogalom. Ez lehetővé tesz egy korszerűbb betegellátást, és lehetővé teszi azt, hogy a korszerű kötszerek felírására sor kerülhessen, ne a hagyományos kötszereket használjuk, hanem a korszerűbb, sokkal jobb, hatékonyabban használható anyagokat.
Azt hiszem, ez egy pici, de jelentős része annak, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a reformokban kis lépésekkel haladunk előre.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me