KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Font képviselő úr célkeresztbe vette a hozzászólásában a Miniszterelnöki Hivatal fejezetét, amelyre azt mondta, hogy egyetlenegy minisztérium az, amely nyertese ennek a költségvetési vitának, a Miniszterelnöki Hivatal, és meglehetős rosszindulattal közelített ehhez a kérdéshez, pedig ha vette volna a fáradságot arra, hogy megnézze, hogy a módosítások miből fakadnak, akkor valószínű, hogy ettől a hozzászólásától eltekintett volna.
(10.40)
Hiszen a Miniszterelnöki Hivatalon belül kap többlettámogatást, itt jelenik meg, tisztelt képviselő úr, de nem a Miniszterelnöki Hivatal emészti fel a pénzt, például a zsámbéki Apor Vilmos Katolikus Főiskola 100 millió forintot; idén már kapott 110 millió forintot a költségvetés általános tartalékából, most még 100 millió forinttal növeljük a tűzkár-helyreállítás előirányzatát.
De ha nézzük tovább, hogy miből adódnak a változások (Babák Mihály: Ez vis maior! Keller, ez hülyeség!), a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése, szintén 150 millió forinttal több előirányzattal tud gazdálkodni, és az egyházi alapintézmény-működés előirányzata is a 11 milliárddal szemben 1,2 milliárd forinttal nagyobb lesz. Ez is a Miniszterelnöki Hivatalban kerül megjelölésre, de nyilván nem a Miniszterelnöki Hivatal fogja elkölteni. (Babák Mihály közbeszólására:) Elnök asszony, egy gyógyszert legyen olyan kedves Babák képviselő úrnak előírni, mert nem tudja végighallgatni a kétperces hozzászólást. (Babák Mihály: Azért, mert ostobaságokat beszélsz!)
A Miniszterelnökség fejezetén belül kerül megjelölésre az EU-integráció célelőirányzatban több mint 8,7 milliárd forint, ami, úgy gondolom, szintén nem a Miniszterelnöki Hivatal felélésében fog bekövetkezni, hanem a régiófejlesztési, a területfejlesztési előirányzat többletforrásaihoz szükséges módosítások kerültek itt feltüntetésre.
Tehát azt gondolom, hogy értelemszerű az, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) előirányzata ilyen jelentős mértékben módosult.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me