KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Két percben azokra a mérhetetlen ellentmondásokra szeretném felhívni az önök figyelmét, amelyeket Varga Mihály képviselő úr, de Font Sándor képviselő úr is az előzőekben elmondott.
(10.30)
Varga Mihály képviselő úr is arról beszélt, hogy a társaságoknak milyen mértékben nő az adóterhelése, milyen újfajta adókat vezet be ez a kormányzat. Megjegyzem, ezek között jelentős tételben azok az új adótételek vannak, amelyeket az európai jogharmonizáció miatt törvényi kötelezettségünk bevezetni; még az előző kormány is, amikor a tárgyalási fejezeteket lezárta, bevállalta ezeket. Ezen túl pedig az az állítás, hogy jelentősen nő a társaságok adóterhelése, egyszerűen nem igaz, hiszen a befektetési adókedvezmények, a társasági nyereségadó jelentős csökkentése oda vezet, hogy legalábbis nem nő, de egyes esetekben csökken a társaságok adóterhelése.
Font képviselő úr és Varga Mihály képviselő úr is a felszólalása elején arra emlékeztetett, hogy nőtt a költségvetési hiány a módosítók elfogadása után, ami tényszerűen sem igaz, mert az új európai elszámolási rendszer szerint ez a hiány nem nőtt. Ugyanakkor a felszólalásuk második részében mindannyian százmilliárdos nagyságrendű többletkiadásokat kértek számon a kormányzaton, hogy miért nem fordít a különböző ágazatokra ilyen mértékű többletkiadást. Egyszerűen össze sem hasonlítható, tisztelt képviselő úr, ami a felszólalásaik elején, illetve a felszólalásaik második részében hangzott el. Ezek nem összetartozó tételek, lehetetlent várnak el a kormányzattól, egyik oldalon a hiány jelentős csökkentését, a másik oldalon pedig a kiadások jelentős növelését, amelyet egyszerűen képtelenség teljesíteni. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me