LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Szabó képviselő úr elég sok érdekes dolgot mondott. A jóléti rendszerváltást emlegette, amelyet a szocialista kormányzat ígért. Csak azért álltam fel, hogy figyelmeztessem a tévénézőket, miből is áll ez a jóléti rendszerváltás a következő évben.
Mindannyian érezzük, hogy a gazdaság helyzete romlik, nő a munkanélküliség. A forint szintén megingott, a 250 forintos euró tegnap 272 forintosra romlott. Ez is azt bizonyítja, hogy a nemzetközi befektetők, akik hitelezik a magyar gazdaságot, sokkal drágábban adják azt a hitelt, amely a magyar gazdaság fenntartásához szükséges. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek a száz forintja a mai nap már csak kilencven forintot ér. Ezt jó, ha megjegyzi minden nyugdíjas és minden nagycsaládos. Jövőre újra drágulnak az energiaárak, ezt mondta el az imént Göndör képviselőtársunk. A sajtó két-három hete foglalkozik azzal, hogy egy kiló kenyér ára jövőre minimum kétszáz forint lesz. Jövőre drasztikusan nőnek az adók és az illetékek. Akkor kérdezzük, hogy mi ebben a jóléti rendszerváltás.
Ezt önök megcsinálták már a kommunizmus építése során is, hiszen a nyolcvanas évektől hatalmas adót halmoztak fel a nemzet számára, és a Horn-kormány idején is hasonlót cselekedtek. Ezt már harmadszor csinálja a szocialista kormányzat, háromszor adott nekik a nép lehetőséget arra, hogy az országban ezt műveljék, de reméljük, hogy a következő két év után már nem lesz módjuk rá. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me