SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én még mindig a Szijjártó Péter képviselőtársam által említett módosító javaslatokra és az általa felvetett kérdésekre szeretnék reagálni, és az ahhoz kapcsolódó kétpercesekben is felmerült, hogy miből áll a jóléti rendszerváltás időarányos folytatása.
Csak néhány számot, tényleg azért, hogy a közvélemény megfelelőképpen legyen tájékoztatva; nagyon sokszor, sok kritika érte a kormányzati lakásintézkedésekkel kapcsolatos lépéseket. Csak egy számot hadd mondjak: 2003-hoz viszonyítva a 2004. évi költségvetésben 121,7 százalékra nő az e célra fordított összeg. Az, hogy másképp lesz elosztva? Ez valószínű, természetes. Azok fogják megkapni a nagyobb részét, akik erre tényleg a legrászorultabbak. De nézzük meg, hogy mit hoz majd a jövő; az biztos, hogy közel 10 milliárddal több pénzt fordítunk erre a célra.
De ugyanígy megnézhetnénk a gyermek- és ifjúsági kiadásokat, amelyeknél felvetették, hogy mit hoz a jóléti rendszerváltás. Ebből csak néhány számot emelnék ki: a tankönyvellátásnál 153 százalék, közel 3 milliárd forint plusz, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásnál 8,4 százalék a plusz, amely szintén körülbelül 3 milliárd forint plusz, az iskolai diák- és felsőoktatási sport 127 százalékra emelkedik; az anyasági ellátások 124,6 százalékkal, a gyermekgondozási és egyéb családi támogatások 111,7 százalékkal, tehát az inflációt jóval meghaladó mértékben emelkednek, és a gyermek- és ifjúsági célokra fordított összegek 100 milliárd forintos nagyságrenddel emelkednek 2004-ben.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me