SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Vállalva a megrovást, Font képviselőtársam egyetlenegy mondatára hadd reagáljak. Adókról és járulékokról együttesen beszéltem, amikor ezt a csökkentést néztem, és elnézést kérek, hogy házszabályszerűtlenül tettem. Tállai képviselőtársammal majd a parlamenti patkón kívül meg tudjuk beszélni, mert nincs módom most házszabályszerűen reagálni az ő kétpercesére. (Tállai András: Én megengedem. Csak az volt a kérés, hogy emeld a kezed!)
Varga Mihály képviselőtársamnak a gázárakra vonatkozó módosító indítványaira kívánnék a kétpercesem további részében reagálni. Valóban történt gázáremelés. A gázáremelésnél az történt, amit Göndör képviselőtársam mondott, hogy a terheket próbáltuk változtatni, és ha valaki figyelmesen megnézi az október 1-je után vagy 15-e után kialakult állapotot, ahol a sávos rendszer bevezetésre került, azt láthatja, hogy 1500 köbméteres fogyasztásig csökkent a gázár 2 forint 40 fillérrel, 1500-3000 köbméterig szintén csökkent; ami valóban igaz, hogy 3000 köbméter fogyasztás fölött nőtt a gázár. A célunk az volt, hogy a kisfogyasztók számára adjunk támogatást, ahol elviselhetetlenül nagyok lettek volna ennek az emelésnek a hatásai.
A másik, ami valóban igaz, hogy intézményi felhasználói körben jelentős gázárnövekedés történt. A 2002. évi zárszámadás elfogadásakor megszavaztunk egy módosító indítványt, amely az alapítványoknál, egyházaknál, önkormányzati fenntartású intézményeknél több mint 3 milliárd forint összeggel kompenzálta a teljes gázárnövekedést, illetve a 2004. évi költségvetés tartalmaz egy tételt, amely energiaracionalizálási pályázaton 3 milliárd forintos összeget biztosít az önkormányzatoknak arra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy pályázhassanak a fűtési költségeik, energiaköltségeik csökkentésére.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me