TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. A Kovács Tibor által elmondottakra szeretnék én is reagálni. Szerintem Kovács úr nem olvassa el a saját maga elé rakott anyagot, mert a Pénzügyminisztérium és az Állami Számvevőszék is egyértelműen kimondta, hogy a jövő évben adóterhelés-növekedés lesz, de ezt hagyjuk, ezek a tények.
Amit viszont Kovács úrtól szeretnék megkérdezni, felsorolok itt néhány adótétel-emelést, remélem, hogy a két percbe mindegyik belefér, de nem vagyok benne biztos, tessék majd felemelni a kezét, amikor ezek között olyat mondok, amit az Európai Unió előír. Így: az áfakulcsok 12-ről 15-re való emelése; az áfakulcsok 12-ről 25-re való emelése, lásd villamos energia; a gépjárműadó 800 forintról 1200-ra való emelése; a cégautóadó duplájára emelése; a gépjármű-átírási illetékek jelentős emelése; cégalapítási költségek emelése; az illetékek, az öröklési illeték emelése; az egészségügyi hozzájárulás 3-ról 4 százalékra való emelése; a regisztrációs adótétel emelése, nem a bevezetése, az adótételének emelése; a jövedékiadó-tételek emelése, a bornál például; a személyi jövedelemadó-kedvezmények megszüntetése; a nyugdíjjárulék adókedvezményének megszüntetése; a kutatási-fejlesztési hozzájárulás bevezetése; az állami támogatásokra jutó áfalevonás megszüntetése; az 5 százalékos áfakulcs bevezetése, nem a nullának a megszüntetése.
Tessék mondani, melyek ezek közül azok, amelyeket az Európai Unió ír elő!? Egyiket sem írja elő, tisztelt képviselő úr, ne tessék az Európai Unióra hivatkozni. Arra tessék hivatkozni, hogy: rosszul mértük fel a helyzetet, rosszul számoltunk, túl nagyot ígértünk, és most a lakosságtól a Medgyessy-kormány ígéreteinek egy részére, töredékére a pénzt be kell vonni, hogy majd utána valamilyen úton-módon visszaadjuk.
Ez a valóság, képviselő úr, és hagyjuk már az Európai Uniót az adókkal kapcsolatban. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me